Van pechvogel naar geluksvogel!

 

Ik lees van de week in de Volkskrant over ouderen werknemers, en schrik hier toch wel van; http://www.volkskrant.nl/economie/werkloosheid-daalt-maar-niet-bij-ouderen-pechgroep-raakte-op-dieptepunt-crisis-baan-kwijt~a4494660/  De oudere groep werknemers wordt hier pechgroep genoemd. Er staat in dit artikel dat ouderen moeilijker aan een baan komen. Dat deze groep achterblijft bij het vinden van werk.

Misschien zoekt deze groep wel in het verkeerde bakje? Misschien heeft deze groep inderdaad moeite met aanpassen aan de nieuwe situatie? Misschien leeft deze groep wel in een fantasiewereld en accepteren ze hun situatie niet?

Of deze groep is juist keihard aan het werk om een nieuwe baan te vinden in wat ze deden. Elke week weer solliciteren, en elke keer weer afgewezen worden. Om moedeloos van te worden, lijkt mij.

Meerdere redenen van werkeloosheidsverdriet ontstaat omdat men in de toekomst wil wat men in het verleden had. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld geld, gewoonte, gezondheid. Ik heb weleens een werkeloze vriend horen zeggen: ‘Je hoort er gewoon minder bij als je geen werk hebt’. Toch vraag ik in dit artikel om niet zomaar te willen rennen naar een volgende baan omdat je anders gestigmatiseerd wordt als pechvogel.

Waarom kijk je als professional tussen de 40-50 niet eens verder? Waarom kijk je niet of er een baan is, of je een baan kan creëren met wat je werkelijk wilt? Je bent op de helft, of zelfs over de helft van je werkleven. Wat heeft dit je gebracht terugkijkend? Wat is iets waar je zelf heel erg blij van wordt? Waar krijg je veel energie van? Kortom wat is de baan die als een maatpak zit? Precies voor jou?

Het voordeel van leven in Nederland is dat geen enkele baan noodzakelijk is om daadwerkelijk te overleven. Iedereen krijgt een minimumuitkering om van te leven. Je hoeft in Nederland dus geen baan te accepteren. Het nadeel hiervan is, dat de energie die van iets doods iets levends maakt ook veel dieper aanwezig is. Overlevingsenergie kan namelijk een grote kracht voorwaarts zijn.

Ik heb deze energie gevonden, om van baan te veranderen, omdat ik dieper in mijzelf ging kijken wat ik werkelijk wilde. Dit met behulp van een methode die ik nu ook toepas voor mijn klanten. En hierbij ben ik al vaker succesvol geweest.

Ik was postdoctoraal ICT geschoold en werkte met complexe ICT-systemen, maar kreeg daar onvoldoende energie van. Door dieper naar mijzelf vanbinnen te kijken. Door echt te voelen wat ik werkelijk wilde en hierbij niet verloochenen wat ik meegekregen heb van mijn ouders, vond ik mijn droombaan. Hierbij eer ik ook mijn voorouders. Ik kom uit een Dominee familie, en mijn familie eeuwen bezig geweest met wat ik als hernieuwde kracht heb ontdekt. Namelijk mensen aanraken en in hun kracht zetten op de plek die bij ze past. Als iemand zijn plek gevonden heeft, dan lijkt er wel een soort magie in het spel te komen. Dan ontstaat er bijna altijd een baan bij deze plek met vaak ook nog meer geld!

Wil je van pechvogel, geluksvogel worden. Mail, App of PM me dan. Dan kan ik je meer vertellen over mijn methode van gidsen van jouw loopbaan naar meer geluk en geld.

Martijn

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.